Υπηρεσίες
Υπηρεσίες
- Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων
Εξειδίκευση στο άγχος, αγχώδεις διαταραχές, μοναξιά, κατάθλιψη, γενική φοβία – ειδικές φοβίες, πένθος, αρνητική εικόνα του εαυτού π.χ. αίσθηση ανεπάρκειας, έλλειψη αυτοεκτίμησης και ταυτότητας («ποιος είμαι»), ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, διατροφικές δυσκολίες και διαταραχές, εξαρτημένη συμπεριφορά π.χ. κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικών, φαρμάκων ή άλλες εξαρτήσεις, διαταραχές – δυσκολίες σωματικών λειτουργιών π.χ. μη οργανικής φύσεως, διαταραχές του ύπνου, της σεξουαλικής λειτουργίας, σωματικές ενοχλήσεις και παθήσεις σε διάφορα όργανα π.χ. το καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό σύστημα, πόνοι, προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους π.χ. συγκρούσεις, επαναλαμβανόμενες κρίσεις και χωρισμοί, απομόνωση, υπαρξιακή κρίση, αναζήτηση νοήματος, ανάγκη για αλλαγή.
- Βιωματική Εκπαίδευση Γονέων & Προετοιμασία υποψήφιων γονέων ( Ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες Γονέων)
Το να είσαι γονέας είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Κανείς δεν μένει απολύτως ικανοποιημένος με την εκτέλεση των γονικών καθηκόντων του και κανείς δεν περνά μέσα από τη διαδικασία αυτή ανέπαφος.
Οι ομάδες γονέων έχουν ως στόχο να μετατρέψουν αυτή τη διαδικασία από δύσκολη σε πλούσια και να την πλαισιώσουν σαν ευκαιρία ωρίμανσης, εξέλιξης και δημιουργίας για τον καθένα που περνά μέσα από αυτή.
Απευθύνονται σε όλους τους γονείς που νοιάζονται πραγματικά να γίνουν καλύτεροι σε αυτό το δύσκολο ρόλο, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, την διαπαιδαγώγηση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχική υγεία των παιδιών τους, αλλά και που επιτρέπουν στον εαυτό τους να μάθουν από τα παιδιά τους.
Οι συναντήσεις έχουν εκπαιδευτικό και βιωματικό χαρακτήρα και αποβλέπουν στην ενεργό συμμετοχή των ίδιων των γονέων. Θα έχουμε τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε απόψεις, πρακτικές, βιώματα, απορίες, στήριξη, γνώσεις για όλα όσα προβληματίζουν έναν γονιό μέσα από καθημερινά περιστατικά. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε, ως εργαλεία, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, αποσπάσματα από ταινίες και βιβλία που κάνουν την μάθηση περισσότερο ευχάριστη, αβίαστη και προσωπική.
- Συνεδρίες μέσω Skype
- Αυτοτελή Θεματικά Βιωματικά Εργαστήρια
Αυτά τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη αλλά και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, και γενικά τον άνθρωπο και το παιδί, την ψυχική υγεία όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί κτλ.
Το κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές και διαρκεί 3 – 3 1/2 ώρες και έχει μια θεματική όπως: Μια αγκαλιά ενσυναίσθησης, Απώλεια & Πένθος, Άγχος & Κρίσεις Πανικού, Διατροφικές δυσκολίες, Εξαρτήσεις, Άγχος & Ψυχοσωματική, Prenatal: η ψυχολογία της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κ.ά.
Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
Ατομική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων
- Η Ψυχοθεραπεία Παιδιών (Play Therapy) συστήνεται σε δυσκολίες συναισθηματικής, μαθησιακής ή κοινωνικής φύσεως, όπου τα παιδιά εκδηλώνουν συμπτώματα όπως : άγχος, φοβίες, δυσκολίες στον ύπνο, εφιάλτες, νυχτερινή ενούρηση – εγκόπριση, υπερκινητικότητα, υπερευαισθησία, μαθησιακές δυσκολίες, πονοκεφάλους, ζαλάδες, διάφορες σωματικές ενοχλήσεις χωρίς διαπιστώμενη οργανική αιτία, αντικοινωνική συμπεριφορά, επιθετικότητα, παιδική ανορεξία ή παχυσαρκία, προβλήματα συμπεριφοράς και προσαρμογής.
Μπορεί επίσης να παράσχει άμεση ανακούφιση, στήριξη και βοήθεια σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις τα ίδια ή στο περιβάλλον τους όπως:
- διαζύγιο των γονιών
- απώλεια αγαπημένου προσώπου
- χρόνια ασθένεια του παιδιού ή αγαπημένου προσώπου
- ψυχική ασθένεια προσώπου στο στενό οικογενειακό περιβάλλον
- τραυματικά βιώματα όπως σοβαρά ατυχήματα, κακοποίηση
- Συμβουλευτική εφήβων
Οι έφηβοι βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο. Τα πάντα πάνω τους αλλάζουν, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.
Η θεραπεία και η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει τον έφηβο όταν υπάρχει μεγάλη ένταση στην οικογένεια λόγω της αλλαγής συμπεριφοράς του εφήβου, ο έφηβος κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, παραμελεί τελείως το σχολείο και κινδυνεύει να μην προαχθεί, κάνει υπερβολική χρήση του internet ή ακόμη και να παρουσιάζει έντονο μη διαχειρίσιμο στρες σε σημείο αυτοτραυματισμών.
- Ψυχολογική Πραγματογνωμοσύνη